OVER DIER- EN TUINCENTER VERLINDEN

Geschiedenis

De geschiedenis voert ons terug naar vier generaties geleden. Het was toen in 1850 dat Emiel en Rosalie Verlinden de maalderij te Oelegem in handen kregen. Zij hebben deze maalderij als eerste generatie uitgebouwd tot een begrip in Oelegem en omstreken. ‘De meulder van Eulegoem’ was sindsdien dan ook zijn roepnaam.

Toen André en Irène Verlinden in 1957 de zaak overnamen, werd het aanbod almaar uitgebreider. Naast het malen van veevoeders kwam er ook fourage van hooi en stro bij. Door de toenemende groei kriebelde het in Gerda’s vingers om naast de maalderij een winkeltje te starten met voeding voor huisdieren, vee en pluimvee. In 1980 op 16-jarige leeftijd bleef ze thuis van school om een helpende hand te bieden in de maalderij. Drie jaar later in 1983 opende ze de deuren van het toenmalige ‘Dier- en Tuincenter De Molen Verlinden Gerda’. Het winkeltje was gelegen te Rundvoorstraat 44 te Oelegem, naast het ouderlijk huis.

Stap voor stap groeide de zaak verder uit. Zo verkocht Gerda na verloop van tijd niet alleen granen en zaden, maar kwam daar in sneltempo ook de benodigde accessoires bij voor alle dieren in en rond het huis. Dit werd op zijn beurt verder uitgebreid met de beste kwaliteitsmeststoffen, kolen, briketten en houtblokken, alsook de verdeling van gasflessen en bakkerijmelen.

Over ons - Dier- en Tuincenter Verlinden
Over ons - Dier- en Tuincenter Verlinden

Het was dan ook snel duidelijk dat de winkel te klein werd. Daarom verhuisde haar zaak naar de andere kant van het perceel, grenzend aan de Jozef Simonslaan. Bij het voltooien van deze bouwwerken in 1993 werd ook de naam vereenvoudigd naar ‘Dier- en Tuincenter Verlinden’. Echter het gros van de klanten hechtte niet veel waarde aan deze benaming, want voor hen was het ‘ bij de Gerda’.

Na de dood van André Verlinden in 2000 werd er niet actief meer gemaald in de maalderij. 10 jaar later was deze dan ook in verval geraakt en werden de kosten te groot om ze te renoveren. Hierdoor ging de maalderij in december 2010 onder de sloophamer. De maalderij die bijna 200 jaar dienst deed (1815-2010), is er niet meer.

Dit gaf de winkel nog wat meer uitbreidingsruimte, en was het hoog tijd dat de zaak (lees: De Gerda) versterking kreeg. Zo startte Ann Verlinden, de zus van Gerda, ook in de winkel. Naast het halftijds werken in de winkel, heeft Ann een hondenkapsalon, wat naadloos aansluit aan de zaak.

Wanneer in 2015 Aileen ook haar schouders mee onder de winkel zette, werd het winkeltje al een kleine familiezaak. Kort daarna in 2017 versterkte Matthias het team en bracht een frisse wind met zich mee. Dit was tevens ook het jaar waarin de winkel fel werd uitgebreid tot wat hij vandaag de dag is geworden.

Over ons - Dier- en Tuincenter Verlinden
Over ons - Dier- en Tuincenter Verlinden
Over ons - Dier- en Tuincenter Verlinden

WIE ZIJN WE?

Gerda

Gerda richtte Dier- en Tuincenter Verlinden 40 jaar geleden op. Haar kleine winkeltje groeide uit tot een grote familiezaak. Maar zoals we allemaal weten: het zal altijd ‘bij de Gerda’ blijven!

Ann

De laatste jaren werd Gerda ondersteund door haar zus, Ann. Ann combineert haar job in de winkel met het knippen van honden in haar hondenkapsalon ‘All Cani’.

Aileen

Aileen de dochter van Ann, kwam na haar opleiding kleuteronderwijs twee jaar geleden terug bij het team. Je kan haar de helft van de tijd terugvinden in de winkel, de andere helft is ze kleuterjuf.

Matthias

Matthias, de oudste zoon van Ann, kwam het team vier jaar geleden versterken. Je kan hem elke dag, zij aan zij, met Gerda terugvinden in de winkel.

MAAK KENNIS MET ONS EIGEN MERK

Dier- en Tuincenter Verlinden biedt nu ook dierenvoeding en voedingssupplementen aan onder onze eigen naam!

Contacteer ons voor meer info >>

Dier- en Tuincenter Verlinden - Eigen merk
Dier- en Tuincenter Verlinden - Eigen merk
Dier- en Tuincenter Verlinden - Eigen merk

OPENINGSUREN

 

Maandag tot vrijdag:

08u30 - 12u30 en 13u30 - 18u00

Dinsdag: gesloten

Zaterdag: 08u30 - 17u00

Zondag: gesloten

Feestdagen gesloten