Wie zijn we?

Een kleinhandel, een echte warme familiezaak met vriendelijke bediening en steeds hulpvaardig waar nodig.

Gelegen in Oelegem al jaar en dag, de winkel Dier- en Tuincenter Verlinden is uitgebouwd vanuit de oude Maalderij in 1850, lees hieronder ons verhaal... en maak kennis met het Verlinden Team.

Team Verlinden

Gerda richtte Dier- en Tuincenter Verlinden 40 jaar geleden op. Haar kleine winkeltje groeide uit tot een grote familiezaak. Maar zoals we allemaal weten: het zal altijd 'bij de Gerda' blijven!

De laatste jaren werd Gerda ondersteund door haar zus, Ann. Zij combineert haar job in de winkel met het knippen van honden in haar hondenkapsalon 'All Cani'.

Aileen de dochter van Ann, kwam na haar opleiding kleuteronderwijs twee jaar geleden terug bij het team. Je kan haar de helft van de tijd terugvinden in de winkel, de andere helft is ze kleuterjuf.

Matthias de oudste zoon van Ann, komt al enkele jaren het team versterken. Je kan hem elke dag, zij aan zij, met Gerda en Ann terugvinden in de winkel.

Onze collega Steve, die je mee op de winkelvloer en achter de kassa kan terugvinden, zal u ook kunnen verder helpen.

Achter de schermen is Evi steeds bezig met alle nodige administratieve taken van de familiezaak Verlinden.


Geschiedenis

De geschiedenis voert ons terug naar vier generaties geleden. Het was toen in 1850 dat Emiel en Rosalie Verlinden de maalderij te Oelegem in handen kregen. Zij hebben deze maalderij als eerste generatie uitgebouwd tot een begrip in Oelegem en omstreken. 'De meulder van Eulegoem' was sindsdien dan ook zijn roepnaam.

Oude Maalderij Verlinden Oelegem
Oude Maalderij Verlinden Oelegem

Toen André en Irène Verlinden in 1957 de zaak overnamen, werd het aanbod almaar uitgebreider. Naast het malen van veevoeders kwam er ook fourage van hooi en stro bij. Door de toenemende groei kriebelde het in Gerda's vingers om naast de maalderij een winkeltje te starten met voeding voor huisdieren, vee en pluimvee. In 1980 op 16-jarige leeftijd bleef ze thuis van school om een helpende hand te bieden in de maalderij. Drie jaar later in 1983 opende ze de deuren van het toenmalige 'Dier- en Tuincenter De Molen Verlinden Gerda'. Het winkeltje was gelegen te Rundvoorstraat 44 te Oelegem, naast het ouderlijk huis.

Stap voor stap groeide de zaak verder uit. Zo verkocht Gerda na verloop van tijd niet alleen granen en zaden, maar kwam daar in sneltempo ook de benodigde accessoires bij voor alle dieren in en rond het huis. Dit werd op zijn beurt verder uitgebreid met de beste kwaliteitsmeststoffen, kolen, briketten en houtblokken, alsook de verdeling van gasflessen en bakkerijmelen.


Winkel Dier- en Tuincenter Verlinden
Winkel Dier- en Tuincenter Verlinden

Het was dan ook snel duidelijk dat de winkel te klein werd. Daarom verhuisde haar zaak naar de andere kant van het perceel, grenzend aan de Jozef Simonslaan. Bij het voltooien van deze bouwwerken in 1993 werd ook de naam vereenvoudigd naar 'Dier- en Tuincenter Verlinden'. Echter het gros van de klanten hechtte niet veel waarde aan deze benaming, want voor hen was het ' bij de Gerda'.

Na de dood van André Verlinden in 2000 werd er niet actief meer gemaald in de maalderij. 10 jaar later was deze dan ook in verval geraakt en werden de kosten te groot om ze te renoveren. Hierdoor ging de maalderij in december 2010 onder de sloophamer. De maalderij die bijna 200 jaar dienst deed (1815-2010), is er niet meer.

Dit gaf de winkel nog wat meer uitbreidingsruimte, en was het hoog tijd dat de zaak (lees: De Gerda) versterking kreeg. Zo startte Ann Verlinden, de zus van Gerda, ook in de winkel. Naast het halftijds werken in de winkel, heeft Ann een hondenkapsalon, wat naadloos aansluit aan de zaak.

Wanneer in 2015 Aileen ook haar schouders mee onder de winkel zette, werd het winkeltje al een kleine familiezaak. Kort daarna in 2017 versterkte Matthias het team en bracht een frisse wind met zich mee. Dit was tevens ook het jaar waarin de winkel fel werd uitgebreid tot wat hij vandaag de dag is geworden.

Ons eigen Verlinden merk

Dier- en Tuincenter Verlinden biedt nu ook dierenvoeding en voedingssupplementen aan onder onze eigen naam!

Kom langs en ontdek de verschillende soorten en laat ze smaken aan uw dier.

Copyright Dier- en Tuincenter Verlinden Oelegem